25 Ekim 2019 brkwel Teknoloji

Akıllı Telefonlar ile QR Kodlar Nasıl Kullanılır?

Birçok yerde karşınıza çıkan QR kodları akıllı telefonlarınız ile nasıl kullanacağınızı merak ediyorsanız bu yazımızı mutlaka okuyun.

Uzun zamandır hayatımızda olan QR kodlar ile sadece telefonunuzun kamerasını kullanarak linklere, iletişim bilgilerine ve metinlere ulaşabilir, ayrıca kolayca ilgili kişiye yada kuruma e-posta veya mesaj gönderebiliyoruz.

Yani sizinle paylaşılan bir linkin QR kodunu telefonunuza okutarak o linke direk olarak ulaşabiliyorsunuz. Yada QR kod ile paylaşılmış iletişim bilgilerini direk olarak telefonunuzun rehberine ekleyebiliyorsunuz. Hatta yine hazırlanmış QR kodlar ile kolayca sms ve e-posta gönderebiliyorsunuz.

Ayrıca sitemizde de bazı linkleri sizinle paylaşırken QR kodlardan faydalanıyoruz. Bu yazımızda QR kodları nasıl kullancağınız hakkında bilgiler vereceğiz.

Android telefonlarda QR kodları nasıl kullanılır?

Android telefonunuz ile QR kodları kullanmak istiyorsanız mağazada birçok bununla ilgili uygulama mevcut. Fakat hangisi daha iyi diye düşünüyorsanız size Google tarafından geliştirilen Google Lens uygulamasını öneriyoruz. Aşağıdaki linki kullanarak Google Lens’i ücretsiz olarak telefonunuza yükledikten sonra uygulamayı çalıştırın. Açılan ekranda Google Lens telefonunuzun kamerasını çalıştıracak ve bundan sonra tek yapmanız gereken QR kodu telefonunuzun kamerasına göstermek. Kamera otomatik olarak QR kodu tarayacak ve size QR kodun içeriğini gösterecek. Ayrıca Google Lens ile telefonunuzun kamerasını kullanarak birçok içeriğe de telefonunuzdan ulaşabilirsiniz.

Google Lens – Android İndir

iOs telefonumda QR kodları nasıl kullanırım?

QR kodları iOs telefonlarınızda kullanmak için App Store’ da bulunan QR Reader for iPhone isimli ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki linkten telefonunuza yükleyebileceğiniz uygulama ile telefonunuzun kamerasına QR kodu okutarak içeriğine kolaca ulaşabilirsiniz.

QR Reader (iOS) – İNDİR

Windows Phone telefonumda QR kodları nasıl kullanırım?

Windows Phone 8 telefonunuz ile eğer varsayılan arama motorunuz Bing ise herhangi bir uygulamaya gerek duymadan QR kodları okutabilirsiniz. Bunun için öncelikle telefonunuzun Kamera uygulamasını açıp Lens seçeneğinden Bing Görsel’i seçip QR kodu telefonunuza taratabilirsiniz.

Eğer bu seçenek sizde mevcut değilse QR Code Scanner isimli uygulamayı ücretsiz olarak indirdikten sonra açılan kamera ile QR kodu telefonunuza taratabilirsiniz.

Yorum

Yorumlar

Hiç yorum yok. İlk yorumu sen yapabilrsin.