23 Aralık 2019 brkwel Teknoloji

Windows 10 Fotoğraflar Geç Açılıyor Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Birçok bilgisayarda geç ve yavaş çalışan Windows 10 fotoğraflar uygulaması için çözüm bu rehberimizde.

Windows 10 işletim sistemi ile gelen Fotoğraflar uygulaması birçok bilgisayarda geç açılıyor. Sizin de Windows 10 bilgisayarınızda Fotoğraflar uygulaması ile açtığınız fotoğraflar yavaş açılıyorsa bu sorunun çözümü için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Windows 10 Fotoğraflar Geç Açılıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Öncelikle bu sorunun nedeni Windows 10 ile gelen fotoğraflar uygulamasının bazı sistemlerde gereksizce yavaş çalışıyor olmasından kaynaklanıyor. Çözümü oldukça basit olan bu sorun için Windows 7 işletim sisteminde bulunan fotoğraf görüntüleyicisi programını Windows 10’a ekleyebilirsiniz. Windows 10 fotoğraf görüntüleyicisi nasıl yüklenir sorusunun cevabı da oldukça basit.

Bunun için ilk adımda buraya veya aşağıdaki linke tıklayarak Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi Windows 10 üzerinde etkinleştimek için gerekli dosyayı bilgisayarınıza indirin.

Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi İndir

İndirmiş olduğunuz rar dosyasının içeriğini bilgisayarınıza çıkardığınızda 2 adet .reg uzantılı dosya ile karşılaşacaksınız. Bu dosyalardan biri Windows Fotoğraf Görüntüleyiciyi etkinleştirmenize diğeri ise pasifleştirmenize olanak sağlamaktadır.

Windows 10 üzerinde Fotoğraf Görüntüleyicisini etkinleştimek için “Etkinlestir – WindowsFotografGoruntuleyici.reg” isimli dosyayı çalıştırın ve ekranda açılan bildirim için Evet seçeneğine daha sonra da Tamam seçeneğine tıklayın.

Bu aşamadan sonra bilgisayarınızda açmak istediğiniz fotoğrafa sağ tıklayın ve Birlikte Aç > Başka bir uygulama seç seçeneğini seçin.

Bu listede Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi programını seçin ve aşağıda bulunan “açmak için her zaman bu uygulamayı kullan” seçeneğini işaretleyip tamam butonuna tıklayın.

Tüm bu adımları eksiksiz uyguladıktan sonra Windows 10 işletim sisteminizde açacağınız resimler artık Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi ile çok daha hızlı açılacaktır. Aklınıza takılanları yorum bölümünden sormayı ve daha fazla rehber içeriği için bizi takip etmeyi unutmayın.

Yorum

Yorumlar

  • safir - 16 Mayıs 2020, 03:34

    1 saat boşuna nette gezinip durdum yok word aç yok şunu kaydet sonra kayıt defterine kopyala vs vs.2 dakikada halloldu.Teşekkürler.Bu arada word de farklı kaydette (windows 10 da) tüm dosyalar seçeneği gelmiyor.

    Yanıtla
    • Burak Kılıç - 16 Mayıs 2020, 18:48

      Yorum için teşekkürler. Tüm dosyalar seçeneğini .reg dosyası oluşturabilmek için kullanacaksanız Word yerine bilgisayarınızda bulunan Not Defterini kullanmanızı tavsiye ederim.

      Yanıtla
  • beyincerrah - 27 Eylül 2021, 23:32

    hay Allah razı olsun. Bu microsoftta bir tane mühendis oturup bunu akıl etmez mi , nasıl olur da hala bu hata devam eder ?

    Yanıtla