11 Mart 2020 brkwel Nasıl Yapılır?

Open Broadcaster Software (OBS) – Ekran Video Kayıt ve Yayın Programı 2020

Tamamen ücretsiz olan OBS (Open Broadcaster Software) ile bilgisayarınızdan kolaylıkla ekran video kaydı ve internet yayınları yapabilirsiniz.

İnternet üzerinde YouTube, Twitch gibi canlı yayına olanak sağlayan playformlarda yayın yapmanızı kolaylaştıran OBS (Open Broadcaster Software) ile bilgisayarınızın ekran görüntüsünü, bilgisayarınıza bağlı mikrofon ve kamera gibi cihazlardan gelen içeriği, ses ve resim dosyalarını kolaylıkla birleştirip internet üzerinden yayın yaptığınız platformda canlı olarak sunabilirsiniz. Ayrıca yine aynı şekilde bu içerikleri dilediğiniz gibi birleştirip ekran kaydı yapabilir ve video olarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Kısacası OBS internet üzerinden yayın yapmanızı ve bilgisayarınızdan ekran videoları kaydetmenizi sağlayan ücretsiz bir yazılımdır.

Open Broadcaster Software Nasıl İndirilir?

Farklı kaynaklardan içerik alma imkanı sunan OBS ile bilgisayarınızda açık uygulama, oyun ve pencerelerden görüntü kaydı alabilir, bu kayıtlara resim, yazı, ses, slayt gibi içerikleri kolayca ekleyebilirsiniz. Dilerseniz video kamera veya mikrofon ile de kayıt alabilirsiniz. Çeşitli kaynaklardan birleştirerek oluşturduğunuz içeriği internet canlı yayını olarak sunabilir veya video olarak kaydedip daha sonra paylaşabilirsiniz.

Ayrıca kayıt çözünürlüğü, FPS hızı ve monitör seçimi gibi çeşitli ayarları da OBS üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Programı bilgisayarınıza indirebilmek için aşağıdaki linkten işletim sisteminizi seçerek “Kurucuyu İndir” butonuna tıklamanız yeterlidir.

OBS (Open Broadcaster Software) İndir

Ayrıca yayıncıların kullandığı en faydalı araçlar için YouTube ve Diğer İnternet Yayıncıları için En Faydalı Ücretsiz Programlar başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum

Yorumlar

Hiç yorum yok. İlk yorumu sen yapabilrsin.