7 Mart 2020 brkwel Teknoloji

Windows 10 Driver Nasıl Güncellenir?

Güncel driver yani sürücü kullanmak bilgisayarımızdan tam performans alabilmemiz için oldukça önemlidir. Windows 10 driver güncellemeleri nasıl yapılır merak ediyorsanız bu yazımızı mutlaka inceleyin.

Driver yani sürücü güncellemeleri bilgisayarınızın performansı için oldukça önemlidir. Özellikle ekran kartı gibi bileşenler doğru ve güncel driver ile çalıştırılmadığı sürece performans konusunda sorunlar çıkartabilir.

Windows 10 Driver Güncelleme

Bu yazımızda Windows 10 işletim sistemi üzerinde driver güncellemelerinin nasıl yapıldığına göz atacağız. Aşağıdaki adımları takip ederek bilgisayar driver güncellemelerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma

Adımlara başlamadan önce oluşabilecek sorunlara karşı Windows 10 üzerinde bir sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun içim masaüstünde bulunan “Bu bilgisayar” simgesine sağ tıklayarak “Özellikler” seçeneğine tıklayın. Açılan bölümde sol menüde bulunan “Gelişmiş sistem ayarları” seçeneğine tıklayın. İsterseniz Denetim Masasını açarak adres çubuğuna “Denetim MasasıTüm Denetim Masası ÖğeleriSistem” yazarak aynı sayfaya ulaşabilirsiniz.

Daha sonra açılacak olan sayfada “Sistem Koruması” sekmesine geçiş yapın. Pencerenin en altında bulunan “Oluştur” butonuna tıklayın ve geri yükleme noktasına bir isim verip tekrar “Oluştur” butonuna tıklayın.

Bu adımları takip ederek driver güncellemesi sırasında oluşabilecek sorunlar için bir sistem geri yükleme noktası oluşturabilir ve olası bir sorunda bu geri yükleme noktasına sisteminizi geri yükleyerek sorundan kurtulma şansınız olabilir.

Windows Update ile Driver Güncelleme

Windows 10 üzerinde driver güncellemenin en kolay yolu Windows Update kullanmaktır. Windows Update sizin için internet üzerinden güncel driverları otomatik olarak bulup yükleyebilir. Bunun için bilgisayarınızdan Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik >Windows Update sayfasına ulaşın ve Güncelleştirmeleri denetle butonuna tıklayın. Bu aşamadan sonra tek yapmanız gereken Windows’un sizin için mevcut Windows ve driver güncellemeleri bulup yüklemesini beklemek.

Aygıt Yöneticisi Üzerinden Driver Güncelleme

Windows Update otomatik olarak güncelleme yapsa da bazı durumlarda otomatik olarak güncellenmeyen driverlarınız olabilir veya driverlarınızı kendiniz güncellemek isteyebilirsiniz. Bunun için öncelikle bilgisayarınızın “Başlat” bölümüne “Aygıt Yöneticisi” yazın ve çalıştırın. Açılan pencerede güncellemek istediğiniz driver üzerine sağ tıklayıp “Sürücüyü güncelleştir” seçeneğine tıklayın ve “Genel sürücü yazılımını otomatik olarak ara” seçeneğini seçerek Windows’un sizin için driverları internetten bulup yüklemesini bekleyin.

Eğer hala driver güncellendiyse manuel olarak kendiniz güncelleyebilirsiniz. Bunun için yine Aygıt Yöneticisinden güncellemek istediğiniz sürücüye sağ tıklayıp “Özellikler” seçeneğine seçin. Burada “Ayrıntılar” sekmesine geçiş yapın ve Özellik bölümünü “Donanım Kimlikleri” olarak değiştirin. Daha sonra aşağıdaki listede bulunan “PCIVEN…” şeklinde bulunan yazıyı kopyalayıp internet üzerinde aratarak driver güncellemenizi bulup indirip kendiniz yükleyebilirsiniz. Bu şekilde driverlarınızı manuel olarak kendiniz de güncelleyebilirsiniz.

Aklınıza takılan soruları ve bulamadığınız driverları yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Yorum

Yorumlar

Hiç yorum yok. İlk yorumu sen yapabilrsin.