22 Eylül 2019 brkwel Teknoloji

Yapışkan Tuşlar Nasıl Kapatılır?

Klavyenizden 5 kez shift tuşuna bastığınızda çıkan yapışkan tuşlar nasıl kapatılır merak ediyorsanız bu yazımızı inceleyin.

Bilgisayarınızda oyun oynarken veya bazı programları kullanırken SHIFT tuşuna üst üste 5 defa bastığınızda Windows, yapışkan tuşlar özelliğini etkinleştirmeniz için bir uyarı veriyor. Bu uyarı oyununuzu veya işinizi yarıda bölebiliyor. Peki yapışkan tuşlar nasıl kapatılır gelin beraber bakalım?

Yapışkan Tuşlar Nedir ve Ne İşe Yarar?

Yapışkan tuşlar Windows’un erişim kolaylığı ayarlarında bulunan ve SHIFT, CTRL, ALT gibi tuşları basılı tutmadan kullanmanızı sağlayan bir özelliktir. Örneğin klavyenizden özel karakterlerden birini yazmak istediğiniz SHIFT veya ALT tuşlarına basılı tutarak yazarız ancak yapışkan tuşları etkinleştirdiğinizde bu tuşlara bir kere basıp daha sonra özel karakterleri kullanabilirsiniz.

Yapışkan Tuşlar Nasıl Kapatılır?

Windows işletim sisteminizde yapışkan tuşlar özelliğini devre dışı bırakmak için öncelikle aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1.  Denetim Masası > Erişim Kolaylığı > Erişim Kolaylığı Merkezi > Klavye Kullanımını Kolaylaştır bölümüne girin.
  2. Daha sonra açılan sayfada Yapışkan Tuşları Etkinleştir seçeneği etkinse bu seçeneği yanında bulunan tiki kaldırarak devre dışı bırakın.
  3. Ayrıca SHIFT tuşuna 5 kez bastığınızda uyarı çıkmasını istemiyorsanız da Yapışkan Tuşları Ayarla yazısına tıklayıp buradan “SHIFT tuşuna beş kez basıldığında yapışkan tuşları etkinleştir” ayarını devre dışı bırakabilirsiniz.

Farklı bir Windows sürümü kullanıyorsanız aklınıza takılanları yorum bölümünden sormayı unutmayın.

Resimli Anlatım

Yorum

Yorumlar

Hiç yorum yok. İlk yorumu sen yapabilrsin.